Deurne bij Diest (oktober 2014)

Soms moet je het niet al te ver gaan zoeken. Het was weer zo’n moment dat we zin hadden om erop uit te trekken maar eigenlijk niet zoveel tijd hadden. Na snel wat rondmailen gingen Pieter en Héléne mee voor een korte tocht in de buurt. ’s Avonds vlug vlug de rugzak pakken en weg waren we.

Vrijdagavond

Het schemert al als we aan het kerkje in Deurne bij Diest parkeren. Louis (onze zoon van 1,5jaar) klimt al enthousiast in zijn kinderdrager en niet veel later gespen we de rugzakken op. We volgen een lokaal wandelpad langs Hamelteren en lopen zo langs de achterzijde van de lintbebouwing in Deurne. Als we een tiental minuten weg zijn blijkt dat Louis zijn Muts kwijt is. Het is vrij fris dus ik zet de rugzak tegen een paaltje en loop even terug.Gelukkig zit mijn koplampje al in mijn jaszak en is de muts na het heen en weer lopen tot aan de wagen terecht. Louis schatert het uit als ik terugben. Tof dat dat is, papa doen lopen. Als we onze route vervolgen komen we in een mooi gebied met velden en kleine loofbosjes. Er is hier in de buurt weinig lichtvervuiling waardoor de hemel vol sterren schittert. En er hangt ook al een beetje mist over de velden.

Als we aan een open stuk komen, zetten we de tent op. Louis struikelt af en toe over het hoge gras maar steekt ook de handen uit de mouwen. Hij test of de tent stevig opstaat :).

Terwijl ik de tent verder installeer wordt er al vlijtig hout gesprokkeld. We maken op een mooi plekje een bescheiden kampvuurtje tegen de koude nacht. Louis geeft de takjes aan voor het vuur en Pieter speelt chefkok (al heeft Héléne de voorbereidingen gedaan). Iedereen zit te genieten van de rust, het landschap en de gezellige sfeer. Het enige dat het knetteren van het houtvuur verstoort is “moet er nog pasta zijn?”. Als we het vuurtje doven is al duidelijk dat het Louis niet zint. Hij wil nog opblijven… En dat doet hij. Onze peuter heeft genoten van al die prikkelingen van de natuur en is nog zeer actief. Tegen 1u30 geeft hij uiteindelijk op en valt hij in slaap bij mama in de slaapzak.

DSCF6570 DSCF6542

DSCF6559

Zaterdag

’s Ochtends zijn we pas wakker tegen 8u. Louis eist al vlug een flesje melk en kan niet wachten om opnieuw in het hoge gras te spelen. Het is helemaal niet zo fris en we kunnen rustig ontbijten bij een waterig zonnetje. Het is wat bewolkt en het drupt een beetje als we de tent afbreken. Louis helpt bij het opruimen van de tentstokken. Iedereen zo zijn taakjes onderweg :).

DSCF6618 DSCF6634 DSCF6643 DSCF6649  DSCF6671 DSCF6676DSCF6655

De route is nog steeds onverhard en loopt door een mooi landschap met weilanden en beekjes. Na een kort stukje verharde weg stijgen we via een pad naar de heuvelrug van de Hooilandse Berg. Het is een mooi loofbos waar de bladeren onder onze voeten ritselen. De lucht trekt toe maar het is aangenaam wandelen. Het druppelt af en toe maar het stoort niet. Een jas is eigenlijk niet nodig en de sfeer zit goed. Het pad gaat langs wat kleine vijvertjes en over een knuppelpad. Dit pad langs een enorm rietveld loopt wat hoger waardoor we diverse reigers kunnen spotten.

DSCF6682DSCF6697

DSCF6698DSCF6722

DSCF6718

Het pad loopt uit in een karrenspoor dat uitkomt aan grote maïsvelden. We pauzeren met een zacht zonnetje op een bankje. Louis speelt met zijn balletje en we leren hem over een greppeltje te springen. Dolle pret. Zoals steeds zit Pieter te smullen. Louis heeft het in het oog en komt ook een koekje vragen.

DSCF6754

Vanaf nu is het ongeveer nog anderhalve kilometer. Na het oversteken van de Grote Beek komen we al vlug in de bebouwde kom. We wandelen via een woonwijk en een buurtpad recht op de Kerk van Deurne.

DSCF6773

Als we aan de auto komen hebben we een schamele 15km afgelegd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: