Enkele weken terug deden we een bivak in Borgloon. Er was een prachtige zonsondergang en zonsopgang maar helaas waren er nog niet veel bloesems. Vandaag deden we een tweede poging: een dagtochtje langs de GR 564, GR 128 en de gloednieuwe streek GR Haspengouw. Ongeveer 11km op de teller.

We vertrekken met een vrolijke bende: 4 dames, 6 kids en ik. We zijn nog niet van het Speelhof in Borgloon af of we zitten al te zoeken naar de signalisatie. Na een kort stukje verkeerd lopen zitten we op de juiste route. We volgen de GR 564 langs het kasteel van Hulsberg en de Loretokapel. Hier krijgen we het eerste zicht op witte en wit-roze bloesems. Hoogstam en laagstam staan zij aan zij, het is een prachtig zicht.

Foto0516 Foto0518 Foto0519 Foto0520

De bewolking neemt verder toe terwijl we richting Fonteinhof lopen. Het loopt langs een beekje. Net aan het brugje stoppen we even voor een tussendoortje en niet veel later gaan we verder over een verharde weg. We steken door naar de Romeinse Kassei waarop we het kasteel de Tornaco tegenkomen. Het is een groot domein met velden, mooie hagen en enkele vijvers.

Foto0522  Foto0527 Foto0528 Foto0532 Foto0535 Foto0538

We zitten ondertussen op de GR 128 en stoppen aan een bankje langs de weg voor de picknick. De kinderen spelen op de kassei en ze amuseren zich kostelijk. Als we een drukkere weg oversteken naderen we de Bollenberg. We laten de belevingsboomgaard rechts van ons liggen terwijl we meedraaien met de nieuwe streek GR. Het doorkijkkerkje zorgt voor wat beschutting want ondertussen is het beginnen regenen. Een leuke verfrissing kan je het wel noemen.

Foto0541 Foto0543

We dalen af naar de burchgracht en de Grote Mot. De kids amuseren zich als ze de voetgangerstunnel doorsteken. Echo, echoo, echoooooo gaat het. Niet veel later staan we terug boven in Borgloon op het Speelhof. De regen heeft weer plaats gemaakt voor zon en op het terrasje genieten we van een drankje. Ideaal als afsluiten voor een mooie bloesemtocht.

Praktische info:

Wandelkaart 1:35000 Streek-GR Haspengouw beschikbaar bij Grote Routepaden vzw (180km wandelplezier)

Er zijn diverse drinkgelegenheden in Borgloon centrum (Speelhof). Borgloon kan je het gemakkelijkst bereiken met de wagen, parkeren kan je aan de rand van de stad of op het Speelhof.

De streek rond Borgloon is zeer toegankelijk voor mensen met kinderen. Je kan er spelen in de belevingsboomgaarden, er zijn diverse stukken natuurreservaat beschikbaar via een poortje. Je kan gemakkelijk picknicken aan diverse bankjes en er is vanalles te zien. Van kastelen, herenhoeves tot kunstwerken en informatieborden over het Romeinse verleden van de streek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s