De Liebster Award, ik kende het eerlijk gezegd niet. Het is al een hele tijd geleden dat David Capelle mij nomineerde. En nu heb ik er even de tijd voor genomen om in te gaan op de uitnodiging. Eerlijk gezegd, ik kende het concept achter de Liebster Award niet maar het heeft me op diverse blogs gebracht die ik anders nooit had gelezen. Deze award, een online kettingbrief eigenlijk, houdt niet meer in dan de lezer van een blog kennis te laten maken met andere blogs. Het houdt tevens in dat je enkele vragen beantwoord en vervolgens anderen nomineert en hen ook een 11-tal vragen stelt. En zo krijg je een versterkte blogcommunity. Bedankt David!

Liebsterlogo

De regels van de Liebsteraward:

 1. Link de blogger van wie je de nominatie ontving.
 2. Beantwoord 11 vragen die je gegeven zijn door degene die je heeft genomineerd.
 3. Nomineer 5 andere bloggers en link deze.
 4. Stel iedere genomineerde op de hoogte van de nominatie.
 5. Bedenk vervolgens 11 nieuwe vragen voor de genomineerden.

David bedacht voor Debbie, Kasper, Mattie, Steve en mezelf volgende vragen:

 1. Is het de vrijheid, de omgeving, de inspiratie, of het avontuur? Vanwaar uw passie voor het wandelen?

De vrijheid! De vrijheid om te gaan en staan op een plek in de wereld waar je even van ruimte en rust kan genieten. Ruimte om te wandelen, te praten en geïnspireerd te worden. Rust om even te genieten van de stilte, om te denken en inzichten te krijgen.

 1. Doe je nog andere buitensporten naast wandelen?

Af en toe geniet ik wel eens van een korte trailrun, nooit meer dan 10km. Mountainbiken doe ik ook wel graag maar dat lukt, door tijdsgebrek, niet vaak genoeg.

 1. Noem die ene plek waar je ooit kampeerde en die voor jou de beste kampeerplaats ooit was.

Er zijn diverse plekken die me bijgebleven zijn, ik geef er twee mee:

In het Parc National Les Ecrins (Frankrijk). Na een prachtig zonnige dag bivakkeerde ik er in gezelschap van enkele marmotten die me heel de avond observeerden. Ik had zicht op een ‘verboden vallei’ en een stroompje waarin ik een bad kon nemen.

Uitzicht op Snowdon (Snowdonia) omdat mijn vrouw en ik konden genieten van een prachtig zicht op het meer Llyn Llydaw en de top van Snowdon boven ons.Het was een speciale trip aangezien we toen samen konden beginnen uitkijken naar de geboorte van onze zoon.

 1. … en de slechtste?

Isle of Arran (Schotland). We wandelden al een hele tijd in het donker en door de continue regen waren we verplicht onze tent op te zetten op één van de weinige vlakkere plekjes tussen de bomen in een sparrenbos. Door de omstandigheden zat er niets meer op dan eten in de tent en slapen. ’s Ochtends bleek dat er zich een grote plas gevormd had rond onze tent, niet ideaal om op te staan en aan een zware hiking te beginnen.

 1. Wat is de beste tip die je ooit ontving in verband met lange afstandswandelen?

“Het moet plezant blijven”

 1. Wat is het meest bizarre dat u ooit is voorgevallen tijdens een tocht?

Na een trektocht in de omgeving van Confrides (mooie heuvels in Spanje op een 30km van het toeristische Benidorm) bivakkeerde ik in Allicante in een park. Ik zou de ochtend erop vrij vroeg een vlucht huiswaarts nemen. Na enkele uren slapen werd ik gewerkt rond 23u door heel wat passage in het park. De locatie bleek een nachtelijke ontmoetingsplek voor “warmbloedige” personen. En mijn tentje bleef niet onopgemerkt. Herhaaldelijk moest ik de rits van mijn tent dichthouden of ik had gezelschap gekregen die nacht…

 1. Wat is uw geliefkoosd wandelgebied dichtbij huis?

De Voerstreek kan ik jaarlijks blijven bezoeken. Het is een rustig gebied dat flirt met Nederlandse invloeden. Het is er tof wandelen en de rust wordt er niet teveel verstoord door het massatoerisme.

 1. Mocht geld en tijd geen hindernis zijn, wat is dan u droomtrip?

Een tourke Schotland – Ijsland – Groenland – Canada – Mongolië – Noorwegen van ongeveer een 6-tal maanden.

Schotland en Noorwegen omdat het als thuiskomen aanvoelt, Ijsland en Groenland omwille van de uitgestrekte gletsjers, Canada omdat het al lang op ons lijstje staat en Mongolië omdat het uitzonderlijk uitgestrekt is en ik dat graag eens met mijn eigen ogen gezien wil hebben.

 1. Wat is voor u persoonlijk het beste en het slechtste product dat u ooit gebruikte tijdens een van uw tochten ? Oeps, zijn dit nu twee vragen of één vraag?

Het beste is mijn zitmatje van schuim, dat is onverwoestbaar, superlicht en functioneert in alle omstandigheden. Alleen opletten dat het niet wegwaait.

Het slechtste is mijn laatste paar Meindl wandelschoenen die ik al veel te snel moet vervangen. De naden en de rubberen afwerking losten al na enkele maanden.

 1. Is er een product dat mogelijks nog niet bestaat, maar u wel graag op de markt zo zien verschijnen ? Zo ja, wat dan ?

Heb je even…

 1. En last but not least… Met wie zou je absoluut eens op stap willen gaan ?

De redactie van Backpacker Magazine. Dat zou me namelijk in de VS op de meest uitzonderlijke plekken brengen.


Op mijn beurt mag ik een 5-tal bloggers nomineren. Ik hou het voorlopig bij deze:

Dit zijn mijn 11 vragen aan hen:

 1. Waarom hike je?
 2. Waarom blog je erover?
 3. Wat is voor jou de ideale duur van een hiking (in dagen)?
 4. Over welke route kan je niet stoppen met vertellen?
 5. Wat was de meest bevreemdende ervaring onderweg?
 6. Welke was je meest memorabele trip (in negatieve zin)?
 7. Welke route zou je beginnende hikers aanraden?
 8. Wat is je favoriete gear-item?
 9. Wie neem je het liefst mee op je hikings?
 10. Door wie wil je graag eens een hiking in elkaar laten boksen voor jou?
 11. Wat staat er voor 2016 nog op je to hike lijstje?

Veel succes!

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s