Averbode Bos en Heide – voorbereidingsweekend (België – maart 2019)

Pas in oktober trekken we met een groepje enthousiaste hikers naar het Lake District. Om de omstandigheden proberen na te bootsen (wat nachtelijke vriestemperaturen, een beetje guurder weer) organiseerde ik daarom in maart al een voorbereidingsmoment. Het weer viel veel beter mee dan voorzien waardoor de omstandigheden niet langer representatief waren maar niet getreurd, het was een fijn weekend.

Zaterdagavond 30 maart

We spreken af in Averbode om 18u30 aan de parking van het natuurgebied. Na een korte kennismaking trekken we met ons zevenen naar de bivakplek nabij de bierhoeve. We mogen hier overnachten mits toestemming van boswachter Marc. Na het opzetten van de tentjes bij het vallen van de avond koken we onze maaltijden. De ene is er al wat vlotter mee weg dan de andere maar er gebeuren geen onoverkomelijke dingen. Ondertussen is ook boswachter Marc aangekomen. Hij komt de bivakplek even controleren en we slaan een gezellig babbeltje. Hij vertelt ons over de historiek van het natuurgebied en we luisteren aandachtig. Na zijn vertrek overlopen we samen de paklijst voor de tocht en diverse vragen worden afgevuurd. Even vurig volgen de antwoorden. Na de uitleg volgt er wat gegaap, mogelijks heeft het ook iets met het uur te maken ;). Na een blik op de sterren te werpen kruip ook ik onder de tarp.

Zondag 31 maart

Als ik rond 7u wakker wordt is Thomas al rond aan het lopen. Rustig beweegt hij tussen de tentjes. Her en der klinkt nog wat geknor. We maken van de rust gebruik om eens te gaan kijken aan het ven. Misschien dat we wel geluk hebben en een ree of ander dier te zien krijgen. We hebben geen geluk, ook al blijft de omgeving mooi. Als we terug aan de tenten komen is de rest ook wakker. Er wordt opgeruimd en ontbeten. We gaan op pad voor een toffe tocht.

We doen af en toe een doorsteek off trail en wat oriëntatie-oefeningen. Diverse onderwerpen komen aan bod die van pas komen tijdens onze tocht naar het Lake District. Het weer wisselt wat maar we blijven droog en krijgen af en toe zelfs wat zon te zien. Die laatste tovert een kleurtje op onze wangen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: